Tag » Sunda

Shunday Share

You just gotta love cold, rainy Sundays.

No. No you don’t.

But it is what is. No point in complaining about it, though.

I do love listening to the rain. 329 kata lagi

Pupuh Asmarandana:

ASMARANDANA

Haturan Ka Wargi Wargi.
Ku Sim Abdi Dipihormat.
Hayu Urang Mikawanoh.
Hiji Pupuh Nu Ayeuna.
Pupuh Asmarandana.
Hiji Wangunan Nu Tangtu.
Ngagambarkeun Rasa Tresna. 117 kata lagi

Sunda

Pupuh Kinanti: Bengray tos Hujan

​Hujan anu sore turun

Caina berkah ti Gusti

Ayeuna caang ku bulan

Bentang oge sing karetip

Endah komo mun duaan

Wengi jum’ah nu romantis.

Sunda

Wangsakerta Terlalu Pintar?

Kangenes:

Sunda ngan bati nalangsa

Hinis nurih kana ati

Kangenes taya anggeusna

Gudawang sapapanjangna

Pustaka dituding palsu

Meureun pareum cahayana

Sunda naha acan tanghi

Geura nyaring tina ngimpi… 906 kata lagi

Resensi Buku

Dagang Domba

​.

Kadieuna hayang loba

kalayan ngalana gampil

Ayeuna keur Dagang domba

lumayan bati mucekil

Badami hnadapeun kersen

bari ulin asa iuh

Mangga pami bade mesen… 27 kata lagi

Sisindiran

Ayam Goreng Mergosari yang Nendang Banget (Majenang)

Dua tahun berturut-turut, tiap akhir tahun kita sekeluarga jalan-jalan ke Jogja naik mobil lewat jalur selatan. Opsi ini emang terbilang murah daripada naik kereta dan menyewa mobil di sana. 238 kata lagi

Makan-Makan!

Salasa

​Nu lempeng ka Sirnajaya

Ngahaja ngala hangasa

Wilujeng enjing baraya

Wilujeng dinten Salasa

*
Palaur mun meuntas sasak

Rawayan kuringmah taluk

Saha anu entos masak… 26 kata lagi

Sisindiran