Tag » Mencuri

Në Çidhën shtie daja për nip e jo nipi për dajë

(Etnokulturë)

foto i lustruese

Gjithkush e di se në krahinën tonë, e drejta, ia njeh pushkën dajës kur shtie për nip, dhe kjo ndryshon me krahinën fqinje Muhurrin, të cilët në të drejtën e tyre “shtin nipi për dajë”. 465 kata lagi

Oxhaku, alegori dibrane

“Or Gani-iu drejtua ne nje mexhelis njeri nje burri qe rrinte ne krye te vendit ne oden e burrave- kur po vija ketu, me shkuen syte ke shpia jote dhe vura re se njeri oxhak nuk ta hiqte mire tymin. 20 kata lagi

KY GUSHT MË GJEN TË MARTUAR (ditar i supozuar në realitete)

                                                       

Unë nuk dua askënd, domethënë nuk jam e dashuruar me askënd edhe pse këtë ma pandehin kur refuzoj të fejohem me ata që më sugjerohen dhe që jo pak herë më imponohen. 1.514 kata lagi

Ode Dibrane, funksionet dhe tradita

Pronari i një lokali e kishte zakon të ngacmonte me fjalë (për të hapur bisedë) moshatarët e tij.
-Ban qejf, or hasëm, -i thotë një burri të moshuar. 664 kata lagi

Xhevdet Kacani zgjidhet Kryetar i Shoqatës "Çidhna dhe Kastriotët

Shoqata “Çidhna dhe Kastriotët ” mbajti më datë 10 mars 2018 zgjedhjet për kryetarin e saj.

Në përfudim të mbledhjes u zgjodh Kryetar i Shoqatës “Çidhna dhe Kastriotët ” z. 105 kata lagi

20 shprehje nga Albert Kamy

1-Sipas përkufizimit, një qeveri nuk ka ndërgjegje. Ndonjëherë ka një politikë, por asgjë më shumë.

2-Një skllav fillon duke kërkuar drejtësi dhe përfundon duke dashur të mbajë një kurorë. 344 kata lagi

“Kush hap dyert e një shkolle, mbyll dyert e një burgu”. Viktor Hygo

“Mënyra më e mirë për të bindur një idiot që e ka gabim është ta lejosh të bëjë sipas mendjes së tij”.   Josh Billing

“Më mirë të kemi armiq të betuar se miq të shtirur. 34 kata lagi