Tag » Islami

Liqomik Antologi Komik Islami

“Di era informasi, setiap gerakan di dunia berjalan lebih efektif dengan informasi visual, demikian pula dengan gerakan dakwah Islam.” ~ Penerbit.

Tak dipungkiri, generasi saat ini lebih suka mencerna informasi dengan visual, karena informasi terasa begitu beruntun dan bergerak dengan cepat.

225 kata lagi
Islami

Kodi civil dhe moral në Islam

Ermal BEGA

KODI CIVIL DHE MORAL NË ISLAM*

Islami përcakton për pasuesit e tij një kod sjelljeje dhe një caktim të rregullave ligjore e morale të bazuara në besimin e nënshtrimit të plotë ndaj Zotit, në mendimet logjike dhe në bindjet instiktive. 829 kata lagi

Islami

Dekani Rexhepi thotë se lufta në Siri nuk është e shenjtë

Fahrush Rexhepi, thotë se fenomeni i ekstremizmit dhe shkuarjes së kosovarëve në Siri nuk është trajtuar sa duhet.
Dekani i Fakultetit të Studimeve Islame, Fahrush Rexhepi, thotë se fenomeni i ekstremizmit dhe shkuarjes së kosovarëve në Siri nuk është trajtuar sa duhet në aspektin profesional nga institucionet e vendit. 262 kata lagi

Intervista

Hunian Penyejuk Hati: (Kuis) Sudahkah Hunian Anda Menyejukkan Hati?

Assalaamu’alaikum warahmatullaahi wabarakaatuh.

Kuis ini kami alihbahasakan dan sarikan dari artikel Is Your Home an Islamic Home? karya Dr. Aisha Hamdan dari website www.islam21c.com.

“Dan Allah menjadikan rumah-rumah bagimu sebagai tempat tinggal…”

945 kata lagi
Keluarga

Islami në Shqipëri në kohët moderne

Ermal BEGA*

ISLAMI NË SHQIPËRI NË KOHËT MODERNE

Islami në Shqipëri ka një histori për më shumë se 650 vjeçare (6 shekuj e gjysmë). Dokumente të shumta tregojnë se ai (Islami) në fillim ka ardhur nëpërmjet lundërtarëve arabë të cilët kanë pasur nën sundim Palermon dhe Siçilinë, dy qytete të Italisë. 1.541 kata lagi

Islami

Mengatasi Keruhnya Jiwa: Membangun Positive Thinking Secara Islam #Part3

Alhamdulillah bini’matihi tatimmush sholihat. Alhamdulillah, atas karunia nikmat-Mu sehingga diri ini mampu diingatkan untuk senantiasa menjadi hamba-Mu yang sholehah. Allohumma sholli wa sallim wa baarik ‘ala sayyidina Muhammad, wa ‘ala alihi sayyidina Muhammad. 514 kata lagi

Positive Thinking