Tag » Bahasa Jawa » Halaman 2

SUKU JAWA

Suku Jawa merupakan suku bangsa terbesar di Indonesia yang berasal dari Jawa Tengah, Jawa Timur, dan Daerah Istimewa Yogyakarta. Setidaknya 41,7% penduduk Indonesia merupakan etnis Jawa. 1.238 kata lagi

Adat Dan Istiadat

Malem Minggon

 

“Lapo?”

“Apane”

“Nyawang ae lapo?”

Diman mesem. Wong lanang iku rodo isin, ketemon. Ora nyauri dheweke malah nyandak es teh nang ngarepe. Wiji sing lagi mangan nang ngarepe nerusno lek mangan. 816 kata lagi

Tomin

Wong Jawa Kudu Iso Jawani

Wong Jawa kudu iso Jawani

Jawa memang sering dideskripsikan sebagai sesuatu yang kuno, tapi alangkah senang dan bangganya kita sebagai orang jawa. Karena apa? Kita sebagai orang jawa punya basa jawa yang mempunyai berbagai macam arti dari satu deskripsi saja… 512 kata lagi

Tamu

“Wis pirang taun, Dek? Sepuluh taunan?”

“Gurung onok, paling pitung taun.”

“Mosok? Ketoke wis suwi nemen kene gak ketemu.”

“Diombe, Mas.”

Bagus manthuk. Wong lanang iku nyandak gelas kopi sing disuguhno Wiji nang nduwur mejo. 647 kata lagi

Tomin

Amplop Putih

Ketemu ora sengojo nang pinggir kali, masio yo sing diarepno, bengine Wiji ora iso turu. Arek wedok iku eling omongane bapake, eling rupane Bagus. Sakjane ngunu Bagus dudu mung tonggo. 706 kata lagi

Tomin

Mancing Kumis

Jenenge arek wedok, sik kaet ngrasakno seneng karo arek lanang, polahe malih rodo ora biasa. Ora biasane ora mung seje koyo mbendinane ning ono sing seje dhewe alias ora podho karo lumrahe koncone. 857 kata lagi

Susu Satu

Sakjoke nduwe anak, Wiji karo Diman sing biasane kerep dolan-dolan malih rodo jarang iso metu bareng. Ojo’o dolan adoh, nang tonggo ae ora suwi-suwi, paling lek pas ono acara tok ae. 600 kata lagi

Tomin