Tag » Afrika » Halaman 2

Racism is very much alive

‘The oppressor’s approach is aggressive, mainly because he is the most fearful. Yes, he fears the *oppresed* black man because it is, he who dominates the earth.’ 1.445 kata lagi

La Nkosi's Views

A rare one-horned rhino has been killed as poaching attempts increase in one of India’s best-known national parks during the coronavirus lockdown. The lack of vehicles on the highway near Kaziranga National Park has seen animals move towards the boundaries, making them vulnerable to poachers https://ift.tt/2WjhOKX…

50 kata lagi
Politics

Gibraltár - miesto opíc

Gibraltár z geografického hľadiska patrí pod Veľkú Britániu. Je teda oddelené od Španielska hraničným prechodom. Čo je pre Gibraltár typické a prečo ho chce vidieť čoraz viac ľudí? 147 kata lagi

Masuk Kandang Singa di Joburg

Saya mengamati rumah-rumah gubuk dari jendela bus yang melaju kencang di jalan tol. Di Afrika Selatan, jalan tol gratis, tanpa gardu. Kendaraan keluar masuk sepuasnya. Tak lama keluar tol, bus  memasuki kawasan Lion & Safari Park. 141 kata lagi

GaleriFoto

Afrikë, luanët qëndrojnë në rrugë

Kafshët në mbarë botën duket se po përshtaten mirë me jetën pa njerëz gjatë shpërthimit të koronavirusit. Edhe luanët janë duke shijuar paqen dhe qetësinë, tregon një seri fotografish të reja nga Parku Kombëtar i Kruger i Afrikës së Jugut. 55 kata lagi

Te Fundit

Mengenal Sosialisme Di Afrika Dan Penerapannya

Pada saat merdeka, negara-negara Afrika harus memutuskan jenis negara mana yang harus diberlakukan dan antara tahun 1950 dan pertengahan 1980an, tiga puluh lima negara Afrika mengadopsi sosialisme pada suatu saat. 1.132 kata lagi

Catatan Liar

Nafasi ya Kiswahili Barani Afrika.

*NAFASI* *YA* *KISWAHILI* *KATIKA* *BARA* *LA* *AFRIKA* !
Swali ambalo tunafaa kulijua tunapoangazia suala hili ni, je! Mswahili ni nani?, Kiswahili kilitoka wapi?.
Hilo ni suala la kiisimu ambalo pengine nitaligusia kidogo. 744 kata lagi

Lugha Na Sarufi