Tag » Pementasan

Kejadian-kejadian pada Layar

Cerpen Ardy Kresna Crenata (Koran Tempo, 13 April 2014)

(Gambar oleh Munzir Fadly)

—untuk Avianti Armand

SEBUAH layar. Sebuah biru yang dominan. Di sudut kanan agak ke bawah, sesosok lelaki. 1.676 more words

Ardy Kresna Crenata

Drama "Tanjeur Pajajaran"

Sinopsis :

TANJEUR PAJAJARAN

Raja Pajajaran anu pamungkas (anu ka VI) nyaéta Prabu Raga Mulya (1567 – 1579) atawa nu kasohorna mah Prabu Suryakancana. Dina kaayaan puseur dayeuh Pakuan nu geus surem, Prabu Suryakancana henteu ngadiukan tahta pamarentahanana di dayeuh Pakuan , tapi di dayeuh Pulasari Pandeglang, sedengkeun dayeuh di puseur dayeuh Pakuan pamarentahanana dipasrahkeun ka Opat urang sénapati sadudulur anu tetep satia ka Pajajaran, nyaéta Jayaprakosa, Adipati Wiradijaya, Kondang Hapa, jeung Pancar Buana. 85 more words

Pementasan